Studiemiljö

Uppsala

Uppsala universitet grundades 1477 och är det äldsta universitetet i Norden. Idag har det ungefär 40 000 studenter. Uppsala universitet är rankat som ett av de topp-100 universiteten i världen. Uppsala universitet utvecklas ständigt. Nya interdisciplinära program, förnyelse av campusområden och forskning i framkant är några exempel på utvecklingen. Den starka grund som krävs för denna framåtskridande omvandling är den historiska mångfald i universitetets nio fakulteter och den tradition och kultur som har gått i arv genom seklerna.

Uppsala är ett stort och levande centrum för utbildning, forskning och studentliv. Utöver slottet och domkyrkan domineras stadskärnan kring Fyrisån av de gamla universitetsbyggnaderna. De kanske mest imponerande bland dessa är universitetsaulan och universitetsbiblioteket Carolina Rediviva.

Läs mer om Uppsala och studentlivet

Gotland

Livet på Gotland får höga betyg av gotlänningarna, både ditflyttade och infödda. Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn. Där finns också studentkåren, almedalsbiblioteket och inte minst alla de delar av samhället som gör studentstaden Visby så trevlig. Den inre hamnen erbjuder också också kulturutbud, idrottsaktiviteter, caféer och många trevliga studiemiljöer. Det är kort sagt en bra plats för att skaffa sig kunskaper, upplevelser och minnen för livet.

Med över tusen studenter i en världsarvsstad med 23 000 invånare kommer du att märka att studenterna är en viktig del av Visby. Campus Gotland ligger mitt i vikingarnas gamla inseglingsled till Visby hamn (nuvarande Almedalen). Nu som då är området en plats där idéer och människor möts, och nya tankar skapas.

Läs mer om studentlivet på Gotland

Senast uppdaterad: 2022-08-23