Marina miljöer 10 hp

Program: Fristående kurs
Nivå: Grundläggande
Poäng: 10 hp
Övrigt: Kursplan
Studentportalen: Schema och kursmaterial publiceras i början av februari

Kursen ger en introduktion till havet som livsmiljö och grundläggande kunskaper om människans påverkan på havet och den kustnära naturen. Kursen vänder sig till alla som vill skaffa sig grundläggande kunskaper om naturen och aktuella miljöfrågor med västerhavet i fokus eller som är nyfikna på hur det är att läsa biologi i största allmänhet.

Vi vänder oss med kursen till en bred allmänhet - du kanske är nybliven student som funderar på att läsa biologi och vill få ett smakprov på marinbiologi? Kanske är du lärare, politiker, journalist, pensionär eller allmänt naturintresserad.

Förutom en spännande inblick i havets ekosystem och biologiska mångfald, under ledning av etablerade och engagerande forskare, får du också njuta av en fältkurs i västkustens vackra miljö, vid Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil.

Kursen inleds med en veckas fältstudier på Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil. Efter fältkursen följer ett projektarbete samt en hemtentamen.

Boende i flerbäddsrum (av vandrarhemsstatus) i anslutning till fältstationen kan erbjudas för 120 kr/natt. Observera att du själv måste ta dig till Fiskebäckskil och Klubban.

Förkunskapskrav till kursen: Grundläggande behörighet

För mer information kontakta:
Ingrid Ahnesjö (Ingrid.Ahnesjo@ebc.uu.se)