Lärare

Intervjuer

Per Skoglund

Per har studerat lärarprogrammet med inriktning mot biologi, naturvetenskap och teknik och jobbar idag på Westerlundska Gymnasiet, i Enköping. Han trivdes mycket bra med sin studietid på EBC där han fick de ämneskunskaper han behövde i en trygg atmosfär.
Läs mer om Per

Therese Persdotter

Therese fick jobb som lärare i idrott och naturvetenskap på Bosöns idrottsfolkhögskola direkt efter det att hon avslutat sina studier. Hon är mycket nöjd med sin tid på IBG där hon fick göra en del praktiska moment, som till exempel laborationer, som hon kan använda i sin egen undervisning.
Läs mer om Therese

Glatt på examensredovisningen

Alla fem tog lärarexamen och alla fem har fått jobb! Den 15 januari redovisade Kristian, Elin, Josefin, Agneta och Frida sina ämnesdidaktiska examensarbeten kopplade till biologi eller naturkunskap på lärarprogrammet. Stämningen var uppsluppen, nöjda med sin utbildning ser de nu fram emot att börja sitt yrkesliv.
Läs mer om deras examen

Student och förälder

Uppsala – studenternas stad. Livet är glatt, ett stort studieutbud och 13 nationer ser till att du kan fylla alla behov av plugg, engagemang och sociala aktiviteter så mycket du bara orkar. Men hur funkar kombinationen student och förälder? Kan man rent av bli avskräckt från att plugga om man har barn? Och vågar man skaffa? Möt Sofia Söderman och Sofia Olofsson, två lärarstudenter.
Läs mer om Sofia och Sofia

Mångintresserad målmedveten lärare

Lisa Söderlund är något så ovanligt som en naturvetenskaplig svensklärare. Eller tvärt om? Sedan kan man också fråga sig hur hon lyckades få en skräddarsydd tjänst direkt efter examen och varför hon valde just IBG och biologi… Och hur mycket hon egentligen saknar norrlandsnaturen?
Läs mer om Lisa

Lärare som vill inspirera

Kursen Naturvetenskap för nyfikna öppnade dörren för Per Berg till biologin. Han blev kvar på IBG i ett och ett halvt år.
- Bra gemenskap, levande undervisning och intressanta kurser gjorde att jag valde att fortsätta min lärarutbildning inom biologi. Nu vill jag ut och inspirera unga!
Läs mer om Per

Lärare med passion för landsliv

– Jag vill jobba här och nu i jorden utanför dörren. Naturen är en läroplats och finns där alldeles gratis, det är bara att ta för sig. Så kommer jag nog alltid att tänka! Lite senare i livet började Lottie Landberg att plugga lärarprogrammet. Att biologi blev huvudinriktningen var självklart.
Läs mer om Lottie

Anna Lindén - Lärare med naturvision

– Gå naturvetenskap för nyfikna om du ska bli lärare och är dålig på de ämnena. Det gjorde jag och det är den bästa kurs jag har gått! Idag jobbar jag mycket ute i naturen med lågstadiebarn, även i ämnen som matte, säger Anna Lindén.
Läs mer om Anna