Civilingenjörer

Intervjuer

Somar Al-walai

Somar studerade Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik och genom sitt intresse för DNA-sekvensering gick han via exjobbet vidare till ett företag inom LifeScience.
Läs mer om Somar

Ebba Kraemer

Ebba har studerat civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik men hon är också civilekonom. Idag arbetar hon med att utveckla projektledningsverktyg för avancerad mjukvaruutveckling på ett företag som heter Hansoft.
Läs mer om Ebba

Civilingenjör fick jobb på SciLife Lab efter examen

Efter att ha praktiserat, gjort exjobb och arbetat några månader på GE Healthcare började Tomas Dalmo jobba på SciLife Lab, där hans uppgift är att analysera och leverera sekvenserad forskningsdata. Med sig i bagaget har han en civilingenjörsutbildning i molekylär bioteknik, och har även medverkat i iGEM, vilket är en tävling i syntetisk biologi.
Läs mer om Tomas

Bioinformatiker med tid för musik

Det är dags för det sista steget innan examen - examensarbetet. Att själv dyka ner i vetenskapen och hämta upp det som lurar i djupen. Johan Stenninger läser sista året på civilingenjörsprogrammet i Bioinformatik. När han ska beskriva vad det handlar om brukar han säga att det är ett program som ligger i gränslandet mellan biologi och data.
Läs mer om Johan

Civilingenjör med examensarbete utomlands

Med en civilingenjörsexamen i molekylär bioteknik bakom sig och studier i Frankrike har Carolin Frank gått forskarvägen och har etablerat sig som Assistant Professor på University of California, Merced, där hon nu erbjuder examensarbete för en motiverad student.
Läs mer om Carolin

Doktorand med siktet inställt

Han skickade sitt CV till alla forskningsledare inom intressanta områden. Kontaktsökandet ledde till napp på KTH där veckans profil, Kristoffer Forslund, idag doktorerar i bioinformatik. Men forskningsområdet hade lika gärna kunnat bli molekylär bioteknik…
Läs mer om Kristoffer

Från parasiter i Guatemala till hjärtkirurgi i USA

När Cecilia sökte till programmet i molekylär bioteknik drömde hon om att kunna hjälpa befolkningen i U-länder. Hon har under sin studietid praktiserat utomlands, engagerat sig i föreningslivet och studerat ämnen utanför programmet. Med en brokiga packning i bagaget och stor entusiasm för forskning är hon nu anställd i Stockholm.
Läs mer om Cecilia

Tävlinginriktad och social biotekniker

Han är den tävlingsinriktade och sociala bioteknikern. Anders Marcusson arbetar som forskningsingenjör på GE Healthcare. Bakom sig har han påbörjade doktorandstudier, men också en karriär inom elitidrotten. För Anders är det lika viktigt med varierande arbetsuppgifter på jobbet som inspirerande och trevliga arbetskamrater.
Läs mer om Anders

Kombinerar ekonomi och molekylär bioteknik

Som finansiell analytiker är det ett måste att vara intresserad av aktier, det säger Markus Wistrand som själv analyserar investeringar i hälsobranschen. Markus läste civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik, en utbildning han är mycket nöjd med. Han har även examen i företagsekonomi och har doktorerat i bioinformatik.
Läs mer om Markus

Kontaktnät ledde till Biovitrum

På Biovitrum och avdelningen för affärsutveckling jobbar Emma Berglund, utbildad civilingenjör i molekylär bioteknik. Att arbeta som Associate Director är ovanligt i hennes unga ålder men de rätta kontakterna gjorde titeln möjlig.
Läs mer om Emma

Bioinformatiker som forskningsingenjör

Elin är examinerad civilingenjör i bioinformatik och ingår idag i en forskningsgrupp som utvecklar metoder för molekylär analys.
- Om jag gör en bra analys så kan forskningsresultaten bli mer framgångsrika än vad de blivit med vanliga labbanalyser. Faktumet gör mig motiverad.
Läs mer om Elin

Herr Ordförande biotekniker

Klas-Herman Lundgren sitter som ordförande för Uppsala Studentkår. Från ett väldigt aktivt studentliv på molekylär bioteknik till en väldigt aktiv post utan något labbande alls. Och trivs bra med det med.
Läs mer om Klas-Herman

Biotekniker startade bolag tillsammans med studiekamraterna

Den viljestarke smålänningen och bioteknikern Anders Hoflund startade bolag tillsammans med studiekamrater. Och det går bra, nyligen utsågs Arterion AB till ett av Sveries 33 hetaste ”start-up” av tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik.
Läs mer om Anders

Slumpen ledde till eget bioteknik företag

Som civilingenjör är Mårten Hellberg eftertraktad på arbetsmarknaden. Men han valde att starta eget företag.
Läs mer om Mårten

Bioinformatiker som jobbar med allergier

Daniel är bioinformatiker och jobbar på Livsmedelsverket med att utveckla riskvärderingsmetoder för identifiera proteiner som skulle kunna orsaka allergier.
Läs mer om Daniel

Bioteknikstudenten som blev förälder mitt under utbildningen.

- Att bli pappa är förstås det bästa som har hänt mig. Men jag trodde att det skulle vara mycket svårare att kombinera med studier. Men som student är man ju mer flexibel och kan jobba vilka tider som helst!
Läs mer om Tom