Internationella studenter

Intervjuer och studentberättelser

Kemist med entreprenörsanda skolar om till biotekniker

Trots en kemibakgrund kunde Javier snabbt ta till sig biotekniken genom sitt program. Programmets blandning av bioteknik och entreprenörskap passade Javier bra, som gärna vill starta eget inom branschen.
Se intervjun med, och läs mer om Javier

Biologistudent som fokuserade på bioinformatik

Dries läste Masterprogrammet i biologi, men kunde ändå inrikta sig på bioinformatiska studier. Han uppskattade den stora valfriheten och att lärarna var så öppna för frågor.
Se intervjun med, och läs mer om Andries

Uppskattade organisationen

Livia uppskattade organisationen inom biologi, och tyckte väldigt mycket om den fina naturen runt om Uppsala. Efter studierna sökte hon jobb i industrin i sitt hemland.
Se intervjun med, och läs mer om Livia

Att studera tillämpad bioteknik

När Andrei avslutade sina kandidatexamina i biologi och genteknik på Tartu Universitet ville han göra sin Master på något annat universitet i Europa. Efter lite funderingar och jämförelser valde han tillslut Uppsala.
Läs mer om Andrei

Nöjd med studierna

Franziska Pietsch trivs jättebra på masterprogrammet i biologi. Hon är imponerad över hur bra våra kursutvärderingar fungerar och tycker svenskarna tar väl hand om utländska studenter.
Read more about Franziska

Att välja Uppsala är ett av de bästa valen jag gjort

Hrishikesh flyttade från Indien till Uppsala för att läsa det tvååriga masterprogrammet i biologi. Idag är han klar med sin master och doktorerar i Schweiz.
Läs mer om Hrishikesh

Fantastiska möjligheter i Uppsala

Efter att ha tagit en kandidatexamen i biologi från Vilnius Universitet visste Ieva Vasiliauskaite att hon ville ta en Master of Science på Uppsala Universitet.
Läs mer om Ieva

Från Rumänien till Sverige

Ioana Onut Brännström var på ett internationellt karateläger i Danmark och där träffade hon en svensk man, Lars, som hon blev kär i. Hon flyttade från Brasov i Transsylvanien, Rumänien, till Sverige, gifte sig och började studera Masterprogrammet i evolutionsbiologi.
Läs mer om Iona

Uppsala, precis som hemma

Anledningen till att Michael Stocks hamnade i Sverige och Uppsala var egentligen en tjej. Han träffade svenska Frida hemma i England och när hon flyttade tillbaka till Sverige följde han med. 
Läs mer om Michael