Institutionen för biologisk grundutbildning

Att komma igång med Korint

Vid Uppsala universitet används systemet Korint för att skriva ut, kopiera och skanna in dokument. För att kunna använda det behöver du dina inloggningsuppgifter (student-id och lösenord A) samt ditt passerkort till Uppsala universitet. Betalningen sker genom ett PayEx-konto som du kan överföra pengar till på flera olika sätt. Mer information om Korint och instruktioner finns på korint.uu.se.

Korintskrivare finns i många datorsalar på EBC och BMC samt i studentutrymmen på BMC.

Innan du börjar

Se till att du har ditt användarnamn och lösenord A från UpUnet, samt ditt passerkort.

Registrera kortet

 1. Placera ditt passerkort EN GÅNG vid ytan märkt ”Place here” på en Korint-skrivare.
 2. Om kortet är okänt för Korint, kommer maskinen att skriva ut ett registreringspapper med en kod efter ca. 10-15 sekunder. Ha tålamod för ibland tar det lite längre tid.
 3. Vänta 15 sekunder till för att försäkra dig om att inte ytterligare ett papper skrivits ut till dig, vilket sker om du råkar dra kortet två gånger. Om ytterligare ett papper skrivs ut, är endast det sista giltigt. Registreringskoden är giltigt 6 timmar.
 4. Gå in på sidan www.korint.uu.se. Använd snabbmenyn för att välja ”Registrera kod”. Logga in med ditt användarnamn och lösenord A från UpUnet. Lösenord A är det användarnamn som också används för att logga in på Studentportalen. Skriv in din kod för registrering du fått av skrivaren och klicka på knappen ”Register”.

Registrera PayEx

 1. Gå in på sidan www.korint.uu.se.
 2. Använd snabbmenyn för att välja ”Registrera PayEx".
 3. Välj om du redan har ett PayEx-konto eller om du vill skapa ett nytt.
  1. Om du redan har ett konto. Koppla ihop ditt PayEx-konto med ditt student-ID genom att fylla i användarnamn och lösenord A från UpUnet.
  2. Om du inte redan har ett konto. Följ instruktionerna för att skapa ett

Insättning av pengar

Du kan sätta in pengar på ditt PayEx-konto via

 • Bankkort (VISA eller MasterCard med ett minimibelopp på 100 kr)
 • Direktbetalning via Internetbank, (exempelvis SwedBank, Nordea, SEB med ett minimibelopp på 100 kr)
 • PayEx kontantkort/SpendOnNet som kan köpas på Pressbyrån och 7Eleven (finns olika belopp)
 • Överföring via bankgiro

Insättning via nätet

Logga in på ditt konto via länken ”Gå till PayEx-kontot” i snabbmenyn på www.korint.uu.se och välj ”Insättning” och följ sedan instruktionerna för att göra insättningen.

Insättning med kod köpt från Pressbyrån eller 7Eleven

Hos Pressbyrån eller 7Eleven kan du köpa ett PayEx-kontantkort. Du väljer vilken summa du vill sätta in på ditt konto. Spara kvittot, för på det finns koden som behövs för att göra själva insättningen.

 1. Logga in på ditt PayEx-konto via https://wallit.payex.com.
 2. Klicka på knappen för ”Insättning”.
 3. Under punkten ”Sätt in pengar med” välj ”PayEx Kontantkort”.
 4. Fyll i summan att ladda med och klicka på knappen ”Gå till insättning” och skriv in värdekoden som finns på kvittot.
 5. Välj ”Genomför insättning”. Din transaktion bör visas direkt.

Utskrifter

För att skriva ut loggar du in på en dator kopplad till Korint. Skriv ut till skrivaren ”Korint-FollowPrint”. Vid första utskriften kommer du att behöva logga in på Korint genom att använda ditt användarnamn och lösenord A från UpUnet. Efter detta an du gå till en Korint-skrivare med ditt gråa passerkort och ta ut din utskrift. För att skydda ditt konto bör du alltid logga ut från ditt konto på skrivaren när du är klar

Byte av passerkort/Campuskort

Om du behöver byta passerkort (för att du tappat bort det gamla, eller bytt till ett Campuskort) så följer du instruktionen för att registrera kort ovan. Om du har ett annat kort registrerat på samma konto sen tidigare så kommer det kortet att automatiskt att avregistreras.

Vid problem

Vid fel på Korint-skrivare, om papperspåfyllning behövs eller vid papperstrassel kontakta den lokala receptionen/intendenturen. För mer information se www.korint.uu.se/Fragor_Svar/.

Vid problem med inloggning och registrering i Korint eller websidors innehåll, kontakta Korint-supporten via e-postadressen Support@korint.uu.se.

Begäran av utbetalning för felaktiga eller uteblivna utskrifter/kopior görs till Korint-supporten via e-post, Support@korint.uu.se. Vänligen uppge ditt student-ID (användarnamn för UpUnet), var och när felet uppstod, eventuellt antal förlorade sidor och en beskrivning på vad som gick fel. Medel återbetalas till användarens Korint-konto.

Vid problem med påfyllning av PayEx-konto, inloggning på PayEx eller andra fel som berör ditt PayEx-konto, kontakta i första hand PayEx egen support.

Telefon: 0498-202027

E-post: kundtjanst.solutions@payex.se